slika baner 7f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

Како изабрати савршеног кућног љубимца?

Одабир „савршеног“ кућног љубимца је врло тежак. Да бисте изабрали кућног љубимца који Вама одговара морате узети у обзир финансије, простор у коме живите, време које проводите код куће, могућност одласка код ветеринара...Кућни љубимци су наши најбољи пријатељи. Њихову љубав смо заслужили, јер бринемо о њима, хранимо их, бринемо се о њиховој хигијени и водимо их у шетњу. Када пронађете оног правог, сигурно је да вас очекују многи лепи заједнички тренуци. Најчешће људи желе псе или мачке и не размишљајући о томе да су управо ови кућни љубимци и најзахтевнији. Кућног љубимца треба изабрати у зависности од својих потреба, простора у коме живите и спремности да му се посветите. Будите спремни да их прихватите као члана породице.

Пси

Узимање пса није неки безначајан догађај, он вас обавезује да током десет до двадесет година преузмете улогу других родитеља младе животиње чији развој треба да усмеравате. Шта очекујете од свог штенета? Ово питање може изгледати помало чудно, ипак, ако га себи не поставите, можете доживети да се ваш сан о усвајању штенета претвори у разочарење или чак кошмар. Ви сте створили одређену слику о свом псу и, кад се ова покаже сувише различитом у односу на стварност, избијају сукоби. Иако је уврежено мишљење да понашање пса зависи од расе којој припада, у пракси то често није случај. Ипак, неке расе имају предиспозицију за одређене емотивне дисбалансе, те се повећава могућност развоја неких патолошкких понашања. Из тог разлога не би било лоше да се посаветујете с ветеринаром пре своје коначне одлуке. Пси када порасту пружају нам сигурност. Пас воли свог газду и зна како најбоље да га заштити. Велики пси су идеални за куће са двориштем, али и ако живите у стану њима не смета, јер се и у малом простору добро сналазе. Омиљена забава им је да трче за лоптицом или за газдом. Они предосећају кад газди није добро и обично су поред те особе док им не буде боље. Пси много воле децу, тако да су често најбоља забава за малишане. Нажалост, морате бити спремни да ће једног дана кућни љубимац угинути. Пси у просеку живе 10 до 12 година и зато искористите сваки тренутак.

Мачке

Врло умиљате животиње које воле да се мазе и да се умиљавају. Мачка обично предосећа кад нешто није у реду или вас нешто боли. Њена близина и умиљатост може ублажити вашу тугу. Ова животиња је увек расположена за игру или да се мази у било које доба дана или ноћи. Ако живите у стану или у кући можете их пустити саме у шетњу, јер су врло паметне и знају саме да се врате. Кућног љубимца изаберите у зависности од својих потреба, простора у коме живите и спремности да му се посветите.

Зечеви

Идеална животиња за децу је зец. Како би избегли обавезе редовних шетњи или свакодневног чишћења за кућним љубимцем, родитељи често своје дете обрадују зеком. Зец као кућни љубимац захтева негу и пажњу као и други љубимци. Ако се одлучите да ово слатко и меко створење буде нови члан Ваше породице, водите рачуна да му је, пре свега, неопходан простор (напољу или унутра) како би могао, колико толико слободно да се креће. Неопходно је редовно га хранити и свакодневно му давати свеже поврће. Ако не стижете свом зеки да посветите довољно времена, размислите о томе да му нађете друштво. Такође, препоручујемо пре него што се одлучите за овог кућног љубимца да прочитате нешто о његовим потребама и навикама. Љубимац није привремена забава нити модни детаљ! Немојте узимати кућне љубимце само да бисте некоме учинили леп гест или просто - пратили моду. Кућни љубимац ће врло брзо постати део вас и вашег живота. Треба да водите рачуна о његовим потребама и о ономе што је најбоље за њега. Колико год је животиња у кући обавеза, верујте, узвратиће Вам бар двоструко више љубави, наклоности и смеха.

.

 
 

Водич кроз свакодневицу категорије

.

 
 

 

 

 

 Водич кроз свакодневицу

Како одабрати факултет