slika baner 5f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Причање иза леђа, или популарније, оговарање 

Један од многобројних „проблема“ код младих који немају другог посла него да седе код куће и ништа не раде јесте да коментаришу и оговарају своје вршњаке. Код тинејџера се оговарање шири попут епидемије. Тинејџери оговарају своје вршњаке у телефонским разговорима, смс порукама, е-мејлом и на блоговима. Они толико далеко иду па чак и ако немате ниједну ману они су увек ту да измисле било шта о вама, да вас етикетирају и изграде погрешну слику о вама код остатка друштва.

 

 

 

Зашто нам није свеједно?

Оговарање може бити злобно. Нпр., неко може из зле намере ширити лажи о вама. Оговарање нас може повредити чак и ако није злобно, нарочито ако чујемо да нас оговара неко кога сматрамо пријатељем. Оговарање уништава самопоуздање младих.

Никоме није драго чути нешто лоше о себи, без обзира на то оговара ли нас неко кога сматрамо пријатељем или неко с ким нисмо превише блиски.

Лоша вест је та да ће оговарања увек бити

Зашто људи оговарају једни друге? Разлога за то је много, а ми ћемо навести неке од њих...

1. Зато што се искрено занимају за друге. Људи су друштвена бића. Зато је нормално разговарати о људима, али је погрешно оговарати.

2. Зато што им је досадно.

3. Зато што су несигурни у себе. Нажалост, неки оговарају друге да би се осећали боље у властитој кожи.

Свиђало се то вама или не, људи ће увек говорити о другима, па тако и о теби.

Оговарања ће увек бити, али те оно не мора бацити у кому Smile

Нереално је мислити да те нико никад неће оговарати, али врло је важно рећи да не мораш бити беспомоћна жртва. Зашто? Зато свако од нас може утицати на то како ће реаговати на оговарање. Шта можеш учинити ако сазнаш да те неко оговара?

1. Можеш игнорисати трачеве. Често је најбоље не обраћати превише пажње на оговарање, посебно ако је прича која кружи о теби неважна. Немој се брзо вређати.

2. Можеш разговарати са особом која је проширила неки трач о теби. Ако је реч о нечем озбиљном, можда би било најбоље да поразговараш са оним ко те оговара.

Попут много тога у животу, ни оговарање не можеш у потпуности спречити. Али то не значи да не можеш учинити баш ништа. Од теби зависи како ћеш реагорати кад чујеш да те неко оговара. Они који много оговарају требало би себи да нађу другу занимацију или да постигну неки лични успех. Још од давнина важи изрека: Живи и пусти друге да живе.

.

 
 

Водич кроз свакодневицу категорије

.

 
 

 

 

 

 Водич кроз свакодневицу

Како одабрати факултет