slika baner 5f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

Нега косе

Нега косе зими има своја правила, мења се у зависности од сезоне. Ниске температуре, хладан ветар и изузетно сув ваздух су највећи непријатељи косе, а уколико се успешно не одбраните од овог непријатеља, резултат неће бити пријатан. Дочекаћете пролеће са сувом, дехидрираном косом, и обавезом да поприлично скратите крајеве.

Током зиме, косу углавном не сушимо природно и чешће употребљавамо фен. Зими се коса од влажног ваздуха заталаса, тако да девојке које желе равну косу, у ово доба године је најчешће пеглају. Ево неколико савета које треба да поштујете како би ваша коса била негована и здрава упркос хладним данима.

Немојте прати косу свакодневно. Честим прањем косе одстрањујемо природна уља са коже главе што проузрокује сувоћу темена, појаву перути, свраб и све то нарочито у зимском периоду, када се лучи мање себума него иначе, због ниских температура.

Сушење косе природним путем. Зими је често неизбежно коришћење фена. Многи нису у могућности да оставе косу да се осуши природним путем па морају да користе фен, али немојте косу сушити под највећом температуром.

Штитите косу капом. Идеално би било када бисте набавили капу са свиленом поставом, или је можете једноставно зашити сами. Дебеле капе, од вештачких материјала проузрокују свраб и стварају додатно исушивање косе.

Нега пре прања косе. Постоје производи којима припремамо косу пре прања, како би производи којима је даље негујемо најбоље деловали на длаку и како би ефекат био интензивнији.

Хидрирајте своју косу. За зиму изаберите најбоље паковање/маску за косу са хидратантним својствима. Зими коса губи доста хидратације, због чега је неопходно да уложимо и новац и труд у овај проблем, како нам се коса, због сувоће не би додатно мрсила, кидала и била крута.

.

 
 

Водич кроз свакодневицу категорије

.

 
 

 

 

 

 Водич кроз свакодневицу

Како одабрати факултет