slika baner 8f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Да ли смо навучени на друштвене мреже?

 

Друштвене мреже се све више користе у модерном свету чиме су постале саставни део живота. Друштвене мреже вам могу нарушити приватност, али ако их паметно користите имаћете много користи од њих. Постоји јако велик број друштвених мрежа, али се само пар њих истичу као најпопуларније, а то су Фејсбук, Твитер, Инстаграм. Истраживања су открила због чега људи воле да користе популарне сајтове и апликације. Спроведена је студија где су откривени разлози навучености... 

Резултати истраживања су показала да млађи људи друштвене мреже углавном користе како би били у контакту са пријатељима и видели шта они раде. Шездесет пет подсто корисника друштвених мрежа од 16 до 24 године изјавило је да користи друштвене мреже да би видели шта раде њихови пријатељи. То је најчешћи разлог коришћења и у старијој групи, од 25 до 34 године, иако је број нешто нижи, 52 посто.

Зависност од друштвених мрежа још није званично препозната као поремећај у медицинским класификационим приручницима у САД-у. Међутим неки терапеути лече болеснике на исти начин као што се лече други облици зависности. Викенд или седмодневни детокси, који често укључују и боравак у природи, помаже пацијентима да се искључе с уређаја и могу бити добар први корак. Позитивно је када у детокс процесу поново добијете свој ум, али онда се вратите у исти живот као и пре што може ометати напредак.

 

Упркос жељи за напуштањем друштвених мрежа, корисници су и даље „приморани“ да их користе. Велика већина њих (62 одсто) сматра да ће одласком са друштвених мрежа изгубити контакт са познаницима и пријатељима, док је 21 одсто испитаника изјавило да се боји да би на тај начин изгубили своје дигиталне успомене, као што су фотографије.

.

 
 

Водич кроз свакодневицу категорије

.

 
 

 

 

 

 Водич кроз свакодневицу

Како одабрати факултет