Print this page
Monday, 28 July 2014 06:04

Успех на смотри рецитатора Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Полазници Клуба рецитатора Библиотеке шабачке сваке године учествују на смотри „Песниче народа мог“. Ове године се од њих десеторо у финале пласирало петоро рецитатора – Вук Станковић, ученик Основне школе „Николај Велимировић“, Милица Мијатовић, Верица Ђапановић и Ђорђе Митровић, ученици Шабачке гимназије и Филип Хушидић, ученик Техничке школе „Коста Абрашевић“. На Међуопштинско такмичење се пласирао Вук Станковић.

Утисак већине учитеља, наставника и професора који су ове године спремали ученике за такмичење, као и родитеља, али и самих такмичара је да су се полазници Клуба рецитатора разликовали од својих другара првенствено по избору песама, затим, по начину на који су говорили, по сугестивности, изражајности. Библиотека је била, јесте и остаје уточиште за све оне жељне поезије. Резултати долазе сами. А највећи резултат који смо остварили је аплауз који је говорио више од хиљаду речи...

Међуопштинско такмичење је одржано у Крупњу. Своју љубав према писаној и изговореној речи показали су ученици основних и средњих школа из Шапца, Лознице, Богатића, Владимираца, Коцељеве, Крупња, Малог Зворника и Љубовије. Град Шабац је, између осталих, представљао и Вук Станковић, ученик Основне школе „Николај Велимировић“ и полазник Клуба рецитатора. Вук је говорио песму Елизабете Георгиев „Нећу да се женим“ и нашао се међу пет најбољих рецитатора у Округу. Поред симпатија публике, Вук је добио и мноштво похвала од стране жирија. Иако се није пласирао на завршну смотру која се одржала у Ваљеву, Вук је, као и остали рецитатори из Шапца, пожелео срећу победницима.

maxmaxmaxmaxmaxmaxmax

Read 2665 times Last modified on Monday, 28 July 2014 06:25