slika baner 6f.png
User Rating:  / 2
PoorBest 

Сати

Жанр: Драма
Режија Стивен: Долдри
Сценарио: Дејвид Херн
Главне улоге: Никол Кидман, Мерил Стрип, Џулијан Мур и Ед Харис
Музика: Филип Глас
Година: 2002.
Трајање: 114 минута

“Сати” је драма из 2002. године, америчке и британске продукције. Режирао је Стивен Долдри док главне улоге тумаче Мерил Стрип, Никол Кидман, Џулијан Мур и Ед Харис. Сценарио је написао Дејвид Хер по истоименом роману Мајкла Канингема награђеним Пулицеровом наградом.

Прича филма је базирана на животима три жене из различитих временских периода али њихови животи су повезани романом „Госпођа Даловеј” Вирџиније Вулф. Овај роман је био покушај Вирџиније Вулф да се спасе депресије и суицидних мисли, друга јунакиња Лора Браун је домаћица америчког градића која покушава да се избори са колотечином, промашеним браком, уједно читајући споменути роман. Трећа јунакиња је Клариса Вон која поред своје ћерке има потребу да преиспита свој живот док припрема рођенданску забаву за свог пријатеља који умире од AIDS-а. Она је, у неку руку, Клариса Даловеј јунакиња романа смештена у савремено доба. Како завршава филм – нећемо вам открити, али знамо да ће вас дубоко уздрмати. Поред тога аутентично ћете видети живот књижевнице Вирџиније Вулф и неизбежно тешку судбину људи који осећају и виде даље од нас – наравно, погађате, реч је о књижевницима и уметницима. Упркос томе што је филм лишен сваке патетике, тешко да нећете пустити коју сузу. Али те сузе нећете моћи себи објаснити, оне су из нејасног осећања потиштености и бесмисла, као недељно поподне које је најтише од свих, пусто и тихо али неизбежно.

Филм је добио 33 награде а именован је 67 пута! Међутим, верујемо да је ауторима овог филма највећа награда утисак саме публике. Будите део њих. Прочитајте роман „Сати”, прочитајте “Госпођу Даловеј”...

{fastsocialshare}

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште