slika baner 9f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

Девојка из воза

Оригинални наслов: The Girl On The Train
Режија: Тејт Тејлор
Улоге: Емили Блант, Ребека Фергусон, Лук Еванс, Џастин Теро
Сценарио: Ерик Кресида Вилсон
Жанр: трилер
Трајање: 112 минута
Година издања: 2016.

Главна јунакиња филма је разведена алкохоличарка Рејчел, која сваког јутра путује возом. Док воз стоји на једној станици, Рејчел има савршен поглед на куће које се налазе уз пругу, а једна јој је посебно запала за око. Рејчел тада замишља како познаје њене станаре, које је назвала Џејс и Џејсон, а њихов живот види као савршен, за разлику од свог који је у хаотичном стању. Убрзо ће се догодити нешто због чега ће Рејчел схватити да идиличан живот замишљене породице и није тако савршен. Прича завршава на насловницама новина, а Рејчел у поменутој кући. На тај начин она постаје део живота породице, коју је дотада гледала само из воза.

По истоименом роману Полe Хокинс, који је на пречац освојио свет није ни чудно што је убрзо добио и екранизацију. Наиме, када се у мирном насељу догоди злочин, Рејчел ће схватити да је укључена у њега више него што је и сама свесна. Решена да открије истину, мораће да се суочи са сопственим демонима. Док се горке успомене и духови прошлости вешто прикрадају и одвлаче је све дубље у свет обмана, истина је много ближе него што ико може да замисли.

Занимљиво је да је филм снимљен за свега седамнаест дана. Интелигентни дијалози савршено допуњују комплексну радњу која се пажљиво прати са платна. Критичари и публика имају подељено мишљење. Они који су прочитали књигу, сматрају да је филм само врх леденог брега док критичари хвале радњу, глумце, амбијент и музику овог остварења.

Узбудљив заплет и добра глумачка поставка на челу са Емили Блант вас неће оставити равнодушним. Још ако га упарите са претходно прочитаном књигом, добар угођај је загарантован. Данас је тешко наћи филмско остварење које нема предвидљив крај. Овај филм је управо такав, питак а уједно комплексан, напет и узбудљив. Баш какав трилер и треба да буде.  

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште