slika baner 7f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Поред мене

Режија: Стеван Филиповић
Улоге: Христина Поповић, Славен Дошло, Никола Глишић, Милица Мајкић...
Сценарио: Милена Богавац, Стеван Филиповић
Жанр: драма, комедија
Трајање: 135 мин.
Година издања: 2015.

Домаће остварење које пркоси поимањима савременог живота на овим просторима. Филм “Поред мене” заслужио је да се о њему пише, чита и коначно да га погледамо. Радња почиње као типичан тинејџерски филм. Школа као локација кошнице адолесцената који мисле да знају све, који представљају се супротно од онога што мисле да би се уклопили у друштво које шиканира другачије а велича медиокритет.

Оља је професор историје и разредна одељењу од којег су већина професора дигли руке. Укључујући и директорку школе. Но, Оља се и даље држи. Покушава да их анимира, да им пружи занимљива предавања чак и да организује мимо школе екскурзију како би их покренула да се заинтересују за образовање и књигу. Један догађај ће учинити да посумња у њихову доброту и учиниће нешто што није типично за њу. Одузеће им свима мобилне телефоне и оставити их саме у учионици. Иако ово не делује као нешто што ће их продрмати, каснији догађаји ће то управо и потврдити. Да млади не познају другове иако су стално на друштвеним мрежама. Да поделе унутар одељења на штребере, спортисте и сличне стереотипе није битна и да сви имају нешто заједничко иако се тако не чини на први поглед.

У жељи да заједно реше проблем, али и из немогућности да напусте школску зграду, ученици почињу да комуницирају. Током једне ноћи, о себи и својим друговима из разреда, сазнаће више него свих претходних година и више него што су икада очекивали.

Живимо у дигиталном добу. Колико год то било добро, толико је и лоше. Упркос друштвеним мрежама све смо усамљенији. Ово је само један аспект којим се бави овај филм.Остале ћете открити после завшетка филма. Ко зна, можда ћемо обратити пажњу на људе око себе, да није лоше бити другачији и да можемо бити “стварни” и у правом животу а не само на друштвеној мрежи.  

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште