slika baner 7f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Виктор Франкенштајн

Режија: Пол Мекгиган
Улоге: Џејмс Мекавој, Данијел Ретклиф...
Сценарио: по роману Мери Шели, адаптација Макс Ландис
Жанр: хорор, драма
Трајање: 110 мин.
Година издања: 2015.

Иако је прича о Франкенштајну и његовој бизарној креацији стара готово два века, овај филм доноси потпуно нову перцепцију творца најпознатијег филмског чудовишта, Виктора Франкенштајна и његовог помоћника Игора Штраусмана. У динамичној и узбудљивој екранизацији легендарне приче, контраверзни научник којег игра Џејмс Мекавој и његов штићеник Игор којег глуми Данијел Редклиф, деле племениту визију-желе да њихов зајднички научни рад донесе добробит човечанству.

Истраживање бесмртности и огледи се претварају у опсесију која има застрашујуће последице, које једино Игор може да спречи. Као и да свог пријатеља Виктора врати са ивице лудила. Заплет романа и све адаптације ове класичне хорор приче из 19. века, захтевале су да Виктор Франкенштајн буде потпуно несталан, без емпатије, хистеричан нарцис који је с друге стране толико чудесан да може да оживи мртво ткиво. Ова верзија је другачија зато што је фокус филма на однос Игора и Виктора. На тај начин добијамо оно што никад нисмо видели: прилику да из прве руке сазнамо ко су заправо Виктор и Игор.

Редитељ филма Пол Мекгиган је изјавио како му је посебно важна била веродостојност односа између Редклифа и Мекавоја и начина на који они представљају своје ликове. Виктор је страствени заљубљеник у науку, који крије мрачну тајну и Игор који иако је захвалан на свему што је Виктор учинио за њега, једини је лик који доводи у питање Викторов морал. Обојица одбачени од својих најближих снагу проналазе у заједничком пријатељству. Ако желите да искусите другачије “страшно” погледајте ово остварење. Запитаћете се да ли је право чудовиште монструм или човек који га је створио.  

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште