slika baner 7f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Молоко

Популарни електронски/поп дуо који су чинили Росин Марфи и Марк Брајдон, били су препознатљиви и цењени ван граница матичне Велике Британије. Назив састава потиче од руске речи за млеко. Првим и другим албумом из 1995. и 1998. године, „Do You Like My Tight Sweater?“ и „I Am Not a Doctor“ су привукли пажњу андерграунд музичке денс сцене. Дуо се прославио са синглом "Sing It Back", (песма са албума „I Am Not a Doctor“ за коју је Борис Длугоч направио ремикс). Песма је постала велики хит и пробила се на врх топ листе у Енглеској 1999. године а затим и у остатку света. Молоко је такође имао успеха са песмом "The Time Is Now", први сингл са трећег албума „Things to Make and Do“.

Росин Марфи рођена је 5. јула 1973. године у Ирској. Осим што је препознатљива по свом гласу, Росин је позната и као текстописац и продуцент. Партнер у групи био је њен тадашњи момак Марк Брајдон. Чланови групе су раскинули своју љубавну везу 2001. године. Након њиховог прекида, снимили су још један, њихов последњи албум, „Statues“. Росин је наставила са самосталном каријером, издавши соло албум „Ruby Blue“, који је написала и продуцирала са Метју Хербертом 2005. године, а њен други соло албум „Overpowered“ је издат 2007. године.

Њен контраалт је често звучао другачије кроз исту песму. То се посебно чуло на прва два албума. Волела је да га мења и да имитира више певача кроз једну композицију. На последња два заједничка албума глас јој је био зрелији и чвршћи, као да је несвесно раскидала са групом а не само са Марком. Бавила се и манекенством, што никада не бисмо закључили по њеном специфичном стилу одевања. Њен први албум „Ruby Blue“ је експерименталан албум, док је „Overpowered“ слушљивији... Осим што има специфичан глас, њену музику не могу да сврстају у посебан жанр него обитава кроз електро-поп, синт-поп, алтернативни денс, њу диско, хаус, њу џез... Последњи албум је издала ове године, „Mi Sеnti“ на ком пева на италијанском (осим оригиналних песама, на њему се налазе и обраде италијанских класика).

Молоко је за кратак период оставио дубок траг на музичкој сцени. Чак и ако не слушате овакву врсту музике, чули сте за њих и песме попут, „Bring It Back“, „Familiar Feelling“, „The Time is Now“...Иако Марк Брајдон ради на мањим пројектима у свом студију, не значи да се одрекао музике. Марфијева наставља да се бори и пружа свету квалитетну поп и денс музику. Ипак, на нама је да ли ћемо њен труд поздравити и признати.

 

.

 
 

.

 
 
 
 
 
 
 

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште