slika baner 10f.png
User Rating:  / 1
PoorBest 

Florence and the Machine

Риђокоса. Освежава као хладна чаша лимунаде у августу. Громогласно дише у песмама. Душом се клати, предаје, пружа све. Њена енергија никога не оставља равнодушним. Колико год апсурдно деловало, Флоренс показује алтруизам кроз музику. Пореде је са Кејт Буш, Бјорк, Грејс Слик, иако у њеном робусном гласу има тмине колико и романтике.

Инди рок бенд, комбинација британског соула и попа или једноставно Florence and the Machine. Првобитно су групу чиниле Флоренс и Изабел (свира клавијатуре и пева пратеће вокале), касније су им се придружили Роберт (гитара), Кристофер (бубњеви), Том (харфа), Марк (бас гитара), Расти (клавијатуре) и Сем (пратећи вокал). Њихова музика наишла је на позитиван пријем код већине медија, посебно Би-Би-Си-ја који их је и промовисао. Први албум „Lungs“ објавили су 2009. године, и задржао се дуго при врху топ листе у Великој Британији и постао један од најпродаванијих албума и наредне године.

Њихов други албум „Ceremonials“ је имао сличан успех у Уједињеном Краљевству, док је у Америци био на шестом месту топ листе. Жељно се очекује трећи албум, најављен за ову годину. Песме „Kiss With a Fist“ и „Shake It Out“ су прве на које се помисли када се помене Флоренс Велч. Рођена је давне 1986. године у енглеском граду Камбервелу. Потекла је из породице писаца и академика што је није спречило да напусти студије уметности како би остварила музичку каријеру.

Можда вас прогањају стихови „Never Let Me Go“ или сте чули „You've Got the Love“ и видели Флоренс како је ухватила Месец (и поклонила његов сјај свима нама), макар у споту. Благо онима који још нису чули њен разоран глас, могу да полако откривају њене чари и уживају, док остали нестрпљиво лупкају ногама, чекајући нови албум. Попут добре књиге, Florence and the Machine је лако волети и право је задовољство изнова је упијати, слушати, обожавати...

 

.

 
 

.

 
 
 
 
 
 
 

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште