slika baner 5f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

Шабачки летњи фестивал - ШЛФ
ШЛФ је одржан 2003. године. Од самог почетка је смештен на археолошком локалитету унутрашњости шабачке тврђаве и може да прими око 4500 људи. Циљ оваквог фестивала је да афирмише алтернативну сцену, демо групе из целог региона али и да приреди концерте одавно афирмисаних и популарних бендова као што су Атомско склониште, Партибрејкерс, Дисциплина кичме, Јосипа Лисац, Масимо Савић, Дарко Рундек и многи други.
Значај овог фестивала је огроман јер током првих дана месеца августа доводи публику свих генерација на обалу реке да ужива у доброј музици. Преко дана се организују разне представе и радионице за најмлађе, као и филмске пројекције. Фестивал из године у годину напредује и има разноврснији програм. Тако се под називом Шабачки летњи фестивал водила и акција током зимског распуста када малишани сваког дана имају бесплатне пројекције филмова прилагођених њиховом узрасту у простору биоскопа ЛМ.
Овом приликом наглашавамо концерте и дајемо им предност јер мислимо да никада није постојала већа потреба за алтернативном, џез, рок, поп музиком и оним стиловима који су нажалост протерани због комерцијалности и медија који све мање маре за вредности, маштовитост, слободу и различитост.
Видимо се у Тврђави!

.

 
 

.

 
 
 
 
 
 
 

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште