slika baner 6f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

“Море зове”

Дру Ванг је у свом дебитанском стрипу, односно графичкој новели “Море зове” , створио поетичну и елегичну причу о једном наивном рмпалији, о поетској души једног “џина” који ноћу луња по доковима у потрази за правом поезијом о мору и морнарском животу. Једне ноћи неопрезно упада у опасну авантуру и налази се на броду који плови за Хонг Конг. Тада млади песник добија прилику да искуси све оно што чини живот морнара – лошу храну, гусаре, плаву гобницу, далеке луке и неочекиване спознаје.

“Море зове” се прочита за пар сати у којима је читалац опчињен и вођен дискретном руком песника у стрипу. Дру Ванг са минимумом речи хвата расуте моменте богато проживљеног живота који се завршава у песништву.

Овај стрип вас од прве странице придобије и својим ритмом вас неопажено увлачи у специфичну атмосферу као и необичну психологију јунака. Његова крупна, незграпна, доминантна фигура истиче његову изопштеност и усамљеност у овом свету где нема много места за песнике попут њега. Призором доминирају нјегове незграпне шаке и прсти али то код читалаца ствара осећање нежности и саосећања са ликом.

Стрип “Море зове” је у исто време и разиграна авантура и елегична морнарска балада, испевана јединственом визуелном римом.

maxmaxmaxmax

{fastsocialshare}

.

 
 

Стрип категорије

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште