slika baner 8f.png
User Rating:  / 0
PoorBest 

Боксер

Рајнхард Клајст је рођен 1970. године у близини Келна. После студија сели се у Берлин где ради у аутељеу са цртачима стрипова Наоми Феарном и Филом Мавилом. За време студија је објавио стрип албум у боји “Лавкрафт” за који је добио најзначајније немачко признање за стрип.

Графички роман “Боксер” је четврта књига библиотеке Меридијани издавачке куће Комико који представља несигурно сећање Херка Хафта о једном животу препуном преживљавања. Његова животна голгота представљена је кроз епизоде из концентрационог логора, бега и тешкоћа у послератном периоду па све до новог почетка у Америци. Он је преживео Аушвиц само зато што се бавио боксом и под именом Хари Хафт се такмичио против најбољих тешкаша тог времена. У концентрационим логорима велики број боксера био је затворен и злостављан. Изопачени вид спорта заправо је постојао у сваком концентарционом логору којим су управљали Немци. Овде се радило о животу и смрти, био је то својеврсни садистички спектакл.

О Херку Хафту који се такмичио у Америци под именом Хершел знамо веома мало. Када је имао 78 година исповедио се свом сину а он је сачувао животну причу свог оца за будуће генерације. То је једна невероватна, али аутентична биографија представљена аутентичним експресионистичким цртежом који на уверљив начин преноси динамику и драматику саме приче.  

maxmaxmaxmax

.

 
 

Стрип категорије

.

 
 

 

 

 

Филм

Музика

Књига

Позориште